декември 7, 2023

Кметът Даниел Панов: Площадката в парка, на която пострада дете, е за спортуващи над 18 години

0

Мила Милчева

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е разпоредил проверка на фитнеса на открито в парк „Дружба“, на който вчера имаше инцидент със затиснато от гума дете. Преди два дена е бил извършен контрол на ремонтираната детска площадка, която се намира на около 150 метра и там не са били констатирани нарушения. Паркът е публична общинска собственост.

Въпросната гума вероятно е пренесена от спортуващи, но за  това няма разрешение. Тя вероятно е била на близък строителен обект. Четох коментари, че гумата трябва да бъде върната обратно, но това няма да се случи, посочи кметът.

И Общината, и родителите трябва да упражняват контрол върху децата. Ние като администрация се стараем площадките за най-малките да са изправни, преди края на лятната ваканция почти са приключили ремонтите на територията на града. Въпросът не е в това да се охраняват тези места, а хората да имат самосъзнание и възпитание, каза кметът.

На фитнеса на открито има табела, която ясно указва, че това е място за лица над 18 години. Аз лично съм имал сходни инциденти със сина ми и с моята племенница. Децата искат да се забавляват и всички ние като общество трябва да направим усилия това да е безопасно, допълни Панов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *