Д-р Сибила Маринова: Детето, затиснато от гума, е вън от опасност

0

Мила Милчева

Детето, което вчера беше затиснато от огромна гума в парк „Дружба“във Велико Търново, е стабилизирано и вече няма непосредствена опасност за живота му. Това съобщи преди минути д-р Сибила Маринова, началник на отделението по анестезиология и реанимация в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

10-годишното момче е постъпило в болницата в тежка травма – разкъсан черен дроб и много кръв в корема. Оперирано е било снощи по спешност. За живота му са се борили хирургът д-р Стойнов хирург, д-р Трифонова –  анестезиолог и д-р Иво Найденов – асистент.

Черният дроб е орган, който има добри регенеративни функции, още повече, че децата се възстановяват по-бързо от възрастните, така че изгледите момчето да се оправи са добри, каза още д-р Маринова.

Момчето не за пръв път е пациент на МОБАЛ. Миналата година по това време той отново е бил в болницата с комоцио след падане от колело.

Припомняме, че инцидентът  парка стана вчера следобед. Група деца се опитвали да повдигнат огромна гума на площадката за фитнес на открито, но тя паднала върху едното от тях и буквално го пмазала.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *