Росен Кирилов, старши треньор на „Етър“: „Нека стадионът за мача с „Левски“ да е пълен! „Етър“ заслужава подкрепа

0

Мила Милчева

Призовавам феновете да дойдат на стадион „Ивайло“ в неделя и да подкрепят „Етър“ в двубоя срещу „Левски“. Търновските играчи заслужават да усетят атмосферата на съпричастност от публиката. Това заяви на първата си официална пресконференция новият старши треньор на „Етър“ Росен Кирилов, който пое ръководството на виолетовите преди месец.

Подготовката за мача през седмицата мина много добре, играчите са амбицирани и мотивирани. Поставяме си програма максимум – да вземем три точки и да победим „Левски“. Трябва да продължим с добрата игра, защото най-важното във футбола е постоянството, каза Кирилов.

По думите му двубоят с ЦСКА е дало допълнително самочувствие на отбора, а играта на „Етър“е била на много добро ниво. „Левски“ си е „Левски“, така че нашата цел сега е да ги затрудним максимално и да гоним победа, допълни треньорът.

Той коментира и състоянието на контузените играчи и посочи, че Никола Колев е започнал да тренира от четири дена. Иван Петков и Милчо Ангелов също започват подготовка, но за Ангелов са необходими поне още три седмици, за да започне активни действия. От началото на седмицата тренира и Хубчев, но за него ще трябва повече време за възстановяване след тежката операция и седемте месеца, в които не е играл.

Колкото до шансовете на „Етър“ за евротурнирите, Кирилов каза, че не обича да представя дългосрочни планове и цели, а държи на малките крачки, които водят до успехите.

Мачът с „Левски“ представлява голям интерес за публиката и затова с Община Велико Търново и ОДВМР работим за максимално добра организация, каза на пресконференцията административният директор на „Етър“ Страцимир Тинчев. Той припомни, че със заповед на кмета на Велико Търново улиците около стадиона ще бъдат затворени и ще бъдат допускани автомобили с пропуски. Целта е да няма струпване на хора и сблъсък на агитки. Билетите вече са в продажба, утре касата ще работи до 18 часа, а в деня на мача ще бъдат отворени два пункта за продажба на билети – на северната и на южната част на стадиона. Той призоваваме хората да не идват в последния момент. Входовете на стадиона в неделя ще бъдат отворени от 18.30 часа.

Кирчев каза още, че се надява шествието на феновете на „Левски“ и самият двубой да преминат без инциденти.

От гледна точка на материално техническата база, той отново заяви, че „Ивайло“ е в топ 3 на стадионите в страната, а подготовката на футболистите ще бъде още по-добра с отварянето на изкуствения терен в Спортното училище

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *