Свищовлии  масово ще преплуват за 62-и път река Дунав

0

62-то масово преплуване на река Дунав стартира в разгара на лятото, съобщиха от кметството в Свищов. То ще се проведе на 27 юли от 9.00 ч. при местността „Паметниците“ край града.

Традиционният масов празник на плуването няма състезателен характер, но всички жители и гости на общината го очакват с нетърпение, заради неговата атрактивност.

В деня на 62-то преплуване – 27 юли от 8.30 часа всички заявили желание за участие плувци ще преминат медицински преглед, който ще се проведе на място. След прегледа, всички участници ще бъдат извозени с платформи (пароми) в близост до румънския бряг. От там, на групи ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност „Паметниците”. Грамоти за участие ще получат всички плувци, като по традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, както и семействата преплували заедно река Дунав.
Спортната проява се провежда със съдействието на Министерство на отбраната (Командване на сухопътни войски), Военно подразделение 28 880 – гр. Белене, Дирекция „Речен надзор” към Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и редица други институции.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *