декември 5, 2023

Търновските съветници не се скатават от работа, сочи отчетът на председателя им

0

DCIM100MEDIADJI_0012.JPG

Светослава Иванова

1 538 решения от 59 заседания е взел от началото на мандата си Великотърновския общинския съвет, сочи отчета на неговия председател Венцислав Спиридонов.  Той ще представи подробен анализ за работата на местния парламент и неговите комисии на следващата сесия – 25 юли. Само за първото полугодие на тази година местните управници са имали девет сесии – 6 редовни, 1 извънредна и 2 тържествени, на които са приети 207 решения. Според отчета присъствието на общинарите е редовно, като минималният брой съветници за всяка сесия е бил 31 от общо 37 човека.

Венцислав Спиридонов

За полугодието са направени общо 9 питания към кмета на общината по въпроси от дейността на администрацията. На всички тях Даниел Панов е отговорил лично, като 4 питания са отложени за следващо заседание, се казва още в отчета на Спиридонов.

За периода има 1 протест от Окръжна прокуратура Велико Търново срещу Наредба за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на община Велико Търново, но няма отменени или оспорени пред съд актове на кмета от общинския съвет. Няма и върнати решения от кмета.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *