декември 4, 2023

Фондация „Искам бебе“ кани на лятна изложба на открито „In Vitro – In Vivo“

0

 

Мила Милчева

Фондация „Искам бебе“ кани всички жители и гости на духовната и културна столица на България – Велико Търново, да посетят лятната изложба под открито небе, която е подредена до Паметника на Асеневци и картинната галерия. Експозицията ще е там до 31 август.

Авторът – търновецът Иван Дончев – е сътворил прекрасни художествени фотографии на скулптурите на Александра Велева и за втори път двамата даряват своя труд на двойки с репродуктивни затруднения, посочват от фондацията.

От „Искам бебе“ благодарят на ръководството на Община Велико Търново и на Николай Зарков от Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ за поредния жест в подкрепа на организацията.

Благодарим и на екипа на а Галерията / The Gallery в за оказаното съдействие и желанието да бъдем полезни в името на нечие щастие, посочва Вероника Михайлова, координатор на фондация „Искам бебе“ за Велико Търново и региона.

In Vitro – In Vivo – Направи подарък с кауза“ е благотворителна кампания на младата авторка Александра Велева – Туши, фотографа Иван Дончев, реализирана в партньорство с „Искам бебе“ на официалния сайт на фондацията.

Всеки, който иска да подкрепи каузата да се раждат повече мечтани деца, може да избере сред 14 фотографии от цикъла „In Vitro – In Vivo“, олицетворяващ създаването на нов живот. Фотографиите са публикувани и в сайта на „Искам бебе“, като всяка снимка е налична за отпечатване в два различни размера и съответно в два варианта за сума, която да бъде дарена.

Поръчвайки си художествена фотография – за подарък или за личен спомен, хората запазват за себе си онзи уловен вълшебен миг от раждането на живота и в същото време сами помагат за създаването му. Зад тази идея за втори път творчески усилия обединяват Александра Велева – Туши и авторът на фотографиите – Иван Дончев. Те разказват, че инициативата им е своеобразно продължение на благотворителната изложба – търг ”In Vitro – In Vivo”, провела се през октомври 2017 г. Тогава бяха продадени стъклените творби, фотографии и скици от цикъла „In Vitro-In Vivo“, а събраната сума беше дарена на фондация „Искам бебе“ в подкрепа на четири двойки, борещи се с репродуктивни проблеми на и дете, болно от диабет.

Благотворителната кампания „In Vitro – In vivo – Направи подарък с кауза“ ще продължи на сайта на фондация „Искам бебе“ до края на годината, а събраните средства отново ще бъдат дарени в подкрепа на лечението на семейства с репродуктивни затруднения.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *