февруари 22, 2024

Националното ръководство на СГЕРБ заседава в болярския град

0

 

Проф. Николай Андреев е номиниран за нов мандат като вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите сеньори

Светослава Иванова

Изнесено заседание на НИС на Старейшини ГЕРБ се проведе във Велико Търново. Председателят на СГЕРБ Николай Андреев и членовете на националното ръководство дойдоха по покана своя търновски колега и ръководител на областната структура  на старейшините – д-р Петя Илиева.

На работната среща бяха анализирани резултатите от евроизборите и бе отчетена активната работа на старейшините в предизборната кампания. Набелязани бяха и по-важните бъдещи прояви на структурите по региони. Сред националните приоритети на старейшините остават активното включване на възрастните в обществения живот и грижите за физическото и психично здраве на хората от третата възраст.

По време на срещата проф. Андреев информира за хода на подготовката по провеждането на Х-тия юбилеен конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори (ЕСГС) към ЕНП, на който България ще бъде домакин. Той ще се проведе от 27 до 29 септември в Сандански, като от българска страна във форума ще участват членовете на НИС и още 20 активисти на СГЕРБ от различните региони.

На конгреса ще бъдат избрани новите президент и вицепрезиденти, номинирани от съответните организации-членки. НИС на СГЕРБ единодушно номинира професор Николай Андреев за вицепрезидент, каквато длъжност той изпълнява в продължение на три поредни успешни мандата.

Проф. Николай Андреев запозна колегите си от националното ръководство на СГЕРБ с подробности около участието му в заседания на Президиума и на Изпълнителния комитет на ЕСГС, и европейската политическа академия 2019, които се проведоха във Виена през периода 28 – 30 юни т.г. Мотото на това събитие бе „Нека заедно да открием нови хоризонти за Европа“. В рамките на форума проф. Андреев е провел разговори с президента на ЕСГС г-жа проф. Ан Херман и с генералния секретар на Съюза Гюдо Дюмон. Дейността на най-голямата българска партия и в частност на СГЕРБ в международен и локален аспект, е получила висока оценка.

Във В. Търново членовете на НИС на СГЕРБ приеха, изнесените заседания на ръководството да продължат и в другите градове.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *