февруари 27, 2024

Областна администрация с културно-информационни събития в читалищата

0

 

С прожекция на филма „Българска рапсодия“ на режисьора Иван Ничев, Областна администрация – Велико Търново и тази година продължава поредицата от културно-информационни събития в читалищата в областта.НЧ „Народна просвета 1874“ с. Ресен , беше първото от седемте читалища в областта където зрителите ще могат да гледат филма. Събитието бе открито от областния управител проф. д-р Любомира Попова и кмета на село Ресен Йорданка Колева. Проф. Попова сподели пред жителите на с. Ресен , че основната цел на инициативата е повишаване информираността за съществения принос на Република България за спасяването на евреите от геноцид по време на Втората световна война и във връзка с 76 – тата годишнина от историческите събития.

Читалищното настоятелство, заедно с кмета на селото благодариха на Областната администрация за оказаната чест, че село Ресен е първото населено място за представянето на филм за приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста и проявената човещина на българския народ.
Преди прожекцията на филма проф. Попова разгледа залите на читалището и наградите които са спечелени през годините от съставите към НЧ „Народна просвета 1874“ с. Ресен.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *