септември 28, 2022

Областна администрация с културно-информационни събития в читалищата

 

С прожекция на филма „Българска рапсодия“ на режисьора Иван Ничев, Областна администрация – Велико Търново и тази година продължава поредицата от културно-информационни събития в читалищата в областта.НЧ „Народна просвета 1874“ с. Ресен , беше първото от седемте читалища в областта където зрителите ще могат да гледат филма. Събитието бе открито от областния управител проф. д-р Любомира Попова и кмета на село Ресен Йорданка Колева. Проф. Попова сподели пред жителите на с. Ресен , че основната цел на инициативата е повишаване информираността за съществения принос на Република България за спасяването на евреите от геноцид по време на Втората световна война и във връзка с 76 – тата годишнина от историческите събития.

Читалищното настоятелство, заедно с кмета на селото благодариха на Областната администрация за оказаната чест, че село Ресен е първото населено място за представянето на филм за приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста и проявената човещина на българския народ.
Преди прожекцията на филма проф. Попова разгледа залите на читалището и наградите които са спечелени през годините от съставите към НЧ „Народна просвета 1874“ с. Ресен.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.