декември 7, 2023

Рожденик иска да почерпи приятели с агне, чиновниците му го конфискуват! 

0

Служители на Българската агенция за безопасност на храните не различават агне от прасе!

 

Великотърновецът Пламен Копанов се оказа най-големия контрабандист в държавата! Тази констатация с ироничен подтекст е направил самия той във възражението си до агенцията за безопасност на храните, с което сайтът „Болярски новини“ разполага.

Повод за депешата до възловата държавна институция, която очевидно се е престарала в борбата с африканската чума по свинете, е … парадокс с конфискувано преди няколко дни агне. Което било предназначено за почерпка на приятели по повод рождения ден на самия Копанов.

От агенцията твърдят, че съм превозвал заклано агне с неясен произход без придружаващи документи и нелицензиран транспорт. Възразявам срещу установеното. На първо място агнето е с напълно установен произход. Същото бе отгледано по моя поръчка от мой приятел земеделски производител за рождения ми ден и не е предназначено за търговия. НЕ Е СВИНЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА ПРЕНАСЯ ЧУМА, пише Копанов и цитира редица закони и наредби. И продължава да прави за смях държавните служители:

 

Прасе…

Агне…

„Твърденията на проверяващия доктор, че не било ясно, че е агне, ако не са комични, са трагични. Ако специалист в тази област не може да различи агне от прасе, то какво остава за борбата  с африканската чума по свинете. Неистински са твърденията, че няма придружаващи документи. При въпроса ми, дали искат да ги представя, категорично ми бе отказано, тъй като всичко било ясно. Кое е ясно, не става ясно“, пише в жалбата си още Копанов. И твърди, че при проверката единственият, който се е легитимирал е полицаят, който спрял автомобила му, на не и служителят на въпросната Агенция.

Беше отказано да ми представят заповедта, на основание на която извършват проверката. А това е нарушение на конституционното ми право на свобода на личността и неприкосновеност на собствеността. Твърденията, че съм извършвал превоз на заклано агне с неизяснен произход без придружаващи документи и нелицензиран транспорт, ме правят най-големия контрабандист на месо в рамките на ЕС!!!“,  пише в жалбата си още търновецът.

Жалбата…

И констатира че… е налице геноцид над бедното българско население! Не е морално да ми вземат агнето, което бе предназначено за отбелязването на рождения ми ден“, жалва се набеденият, че е евентуално е превозвал заразено с африканска чума прасе.

Копанов настоява или държавното ведомство да му върне агнето, или да му се възстанови стойността. В противен случай може да се стигне до дело срещу държавния служител от Агенцията, който е съставил акта му – д-р Диана Ангелова…

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *