Ротарианци от Велико Търново и дистрикт гуверньорът Митко Минев посетиха Парламента 

0

Членове на Ротари клуб – Велико Търново, и дистрикт гуверньорът  на Дистрикт 2482 – България – Митко Минев, бяха на посещение в Народното събрание. Визитата беше по покана на депутата Станислав Стоянов,  паст президент и член на клуба в старата столица. 
Групата от над 35 човека се запозна с историята на сградата, в която заседават народните избраници, разходи се из кулоарите  и имаше възможност да наблюдава парламентарно заседание. 
Програмата продължи със среща между Стоянов и народната представителка от В. Търново Станислава Стоянова,  в която се включиха и Митко Полихронов – депутат и член на Ротари клуб „Аида“ в Хасково, както и ротарианци от региона. 


Заради динамичния дневен ред на парламентарното  заседание, в срещата не успяха да се включат председателят на НС Цвета Караянчева и нейните заместници. 
Целите и основните приоритети на Дистрикт 2482 – България, представи ДГ Митко Минев. Той припомни, че хуманитарната неправителствена организация обединява 89 клуба в страната, чиито членове са посветили своята дейност на безкористна служба на обществото.  Минев  посочи, че една от  главните насоки в Дистрикта  ще е утвърждаването на приятелството като изначална  ценност на Ротари обществото, следвайки мотото на Ротари Интернешънъл за годината  „Ротари свързва света“. 
Идеята за това посещение следва целите на РК – Велико Търново, за активен клубен живот, каза Станислав Стоянов. В Парламента често се организират подобни срещи и затова реших да поканя приятелите ротарианци от Велико Търново, посочи той. 
Стоянов допълни, че въпреки ангажиментите си като депутат ще продължи да бъде активен член на клуба във Велико Търново и ще участва във всички негови проекти. 
На срещата депутатите получиха като подарък алманах – презентация на всички Ротари клубове в България, бяха им връчени флагове на Дистрикта и РК – Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *