2 175 деца от областта са отпаднали от училище защото живеят в чужбина

0

Светослава Иванова

78 деца от областта са върнати в образователната система за последните две години, стана ясно от работна среща в Областната администрация в болярския град. На форума бяха коментирани механизмите за обща работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

За изминалата година заминалите за чужбина са 46 ученици, като част от тях са поискали удостоверение за преместване, а друга – не. Общо записаните в училищата са 50 – до 2018 г., няма информация за 31, в риск от предходните години са 16, а заминалите ученици за чужбина са общо 2 175. Отпаднали до началото на тази учебна година са 9, като двама не са открити и за двама няма информация. Това съобщи инж. Розалия Личева – началник на регионалното управление по образование. По думите й екипите на инспектората са обходили общо домовете на 63 семейства, като 15 от тях са върнати в класните стаи. Предстои да бъдат проверени още 21 адреса.

В срещата участваха областният управител проф. д-р Любомира Попова, представители на общините от областта, експерти, председатели на екипите за обхват, представители на ОД на МВР-Велико Търново и на РДСП-Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *