декември 4, 2023

Спортен комплекс „Аква тенис“ в Килифарево –истински оазис с много атракции в летните жеги

0

Светослава Иванова

Славка и Кирил Никови, които са инженери и познати на търновци като съсобственици на КТ „Видеосат“, превърнаха спортен комплекс „Аква тенис“ в Килифарево в истински оазис в летните горещини. Всъщност преди 12 години телевизионерите инвестирали в мечтата си малко на шега, но и защото имали личен мотив. Пред семейното жилище във Велико Търново, съвсем близко до двора на ОУ „П. Славейков“ изникнал пет етажен блок, който в последствие дори бил надграден с още два етажа и буквално закрил гледката пред дома им. За това пък в Килифарево тишина, естествена природна гледка и чистота – в изобилие.

Малко по малко Никови облагородили мястото, което днес се радва на голям посетителки интерес от целия регион. Това, което наистина впечатлява е кристално чистата вода в басейна, който е идеален за плуване – дълъг е 25 м., широк е 12,5 м. и дълбок съответно от 1,20 м. до 1,60м. Температурата на водата е 30 градуса, а Кирил Ников е „изобретил“ любопитно съоръжение, с което да тества чистотата –  огледало за обратно виждане под ъгъл от 46 градуса от голям камион. То се потапя във водата, а преди това се окачва на дълъг прът, наподобяващ селфи стик.

Ако водата е кристална по цялата дължина на басейна, всичко е идеално, шегува се Ников, но съвсем сериозно допълва, че ползва перфектна инсталация и минимално количество препарати, за да не дразнят очите и телата на туристите. За най-малките посетители е осигурен надуваем детски басейн, има професионален спасител, вътрешни и външни съблекални и душове с топла вода, санитарен възел. Басейнът разполага с 70 шезлонги с маса и чадър и около сто места, като всички те са на първа линия, просто защото има достатъчно място, а самият комплекс е разположен на около 4 дка площ. Интернет-връзката е безупречна, има паркинг за 50 автомобила.  Работно време и всеки ден от 9.00 до 19.00 ч. Като допълнителни атракции са масата за тенис и джаги, а откритият снек-бар е гаранция, че посетителите няма да останат жадни и гладни.
За тенисистите пък има два червени тенис корта със стена за тренировка.
Любителите на риболова могат да ловят кефал, белевица и черна мрена на течащата в непосредствена близост река…

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *