С „Мач на звездите“, хоротеки и нов герб Дебелец посреща празника си

0

 

Светослава Иванова

Със спортен празник „Не стой у вас, играй с нас!” започват  проявите, посветени на празника на Дебелец. Населеното място е обявено за град преди 45 години с указ на Държавния съвет. Спортната проява е посветена и на 100-годишнината от основаването на спорта като дейност в населеното място.

Всяка вечер до втори август дебелчани ще могат да се насладят на организирани хорокети на централния площад от 20.00 ч. На първи август танцовата забава ще има благотворителна кауза в помощ на жена с тежко заболяване.

Друга атракция ще е „Мач на звездите” – футболната среща между ветераните и настоящите състезатели на „Ботев” – Дебелец. Тя ще се играе на 2 август. Кулминацията на честванията е на 3 август. На сцената ще се изявят изпълнителите от местните  формации към читалището, Центъра за работа с деца, Пенсионерския клуб и детската градина. Гости на тържеството ще бъдат Професионалният фолклорен ансамбъл „Искра”, Александър Александров – Алекс, и Ива Давидова. Празникът ще завърши със заря и народни хора.

По повод годишнината по главната улица на града ще бъдат монтирани 80 нови знамена. Ще се развеят националният флаг, знамената на Европейския съюз, Община Велико Търново и на Дебелец.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *