Владика е сред почитателите на Владимир Висоцки в България

0

 

Журналистът Анатоли Петров получи награда за популяризирането на творчеството на прочутия руски певец, актьор и поет

Ловешкият владика митрополит Гавриил се оказа почитател на руския бард Владимир Висоцки. Дядото е бил гост на среща, на която великотърновският журналист Анатоли Петров представи в Ловеч книгата си „Владимир Висоцки и България. Спомени за него“. Срещата в Ловеч бе по покана на Руския клуб „СОЮЗ 33“ и барда Милен Тотев, съобщи в страницата си във фейсбук Анатоли. .Над 70 души са се събрали на запомнящата се вечер.

Тя започнала с изпълнение на песента „О Володе Высоцком” на Окуджава в изпълнение на Милен Тотев, Надежда Орлова е говорила за Висоцки, а после Петров е разказал за своята книга. Звучали са стихове на Висоцки, изпълнени от Татяна Колева, както и негови песни в изпълнение на Милен Тотев.

Милен Тотев е връчил на търновския журналист Почетния знак на Национален бардфест Ловеч „за изключителен личен принос и популяризиране творчеството на българските и чуждестранни бардове на територията на България и чужбина”.

Отличието е за дългогодишните проучвания и изследвания на журналиста за живота на Висоцки и популяризирането на неговото творчество.

Анатоли е автор на три книги, над 20 статии и изследвания, посветени на руския бард. Първата си книга за култовия актьор, певец и поет той издава на руски език е през 1992 г.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *