47 души участваха в Националния плувен маратон край Лясковец

0

Светослава Иванова

Пети Национален плувен маратон се проведе в Лясковец. Спортното събитие бе посветено на Добри Динев и бе организирано от кметството, плувен клуб „Етър” и фирма „Делфина”. Надпреварата с национално значение носи името на легендарния български плувец Добри Динев – мaйcтop нa дългитe плyвaния, с 6 рекорда зa „Книгaтa на Гинec”, и по традиция се провежда на лясковския микроязовир „Костимял”.

Тази година участваха 47 мъже и жени. Събитието уважиха кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, секретарят на Общината Мариян Паскалев, а почетен гост беше и съпругата на Добри Динев – Маргарита Динева.


Всички yчacтници пoлyчиха тeниcкa и аксесоар за плуване, а отличените на първите три места се окичиха и с медали. В първа група ветерани от 30 до 39 години мъже на 2000 м., приза за 1-вото място взе Ненчо Колев от Велико Търново, с време 38,40 мин. На 2-ро място се класира Андрей Велчев от София, с време 42,05 мин, а трети разстоянието преплува Павлин Пламенов Петров от Варна, с четири минути след втория.

При ветераните на възраст от 40 до 49 години на 2000 м. участниците бяха осем. Призьор стана Димитър Ангелов Димитров от Долно Градище, с време 35,44 мин. На 2-ро място се подреди софиянецът Ивайло Тунчев, с време 37,20 мин. Трети се класира Борислав Иванов от Сандански, с време 38,40 мин.

В трета група Ветерани от 50 до 59 години мъже на 1000 м., се състезаваха 15 души. Тук най-добър беше Валентин Митрев от Сандански, който приключи надпреварата с време 16,11 мин. След него е съгражданинът му Георги Булакиев с време 16,40 мин, а за третото място се пребори Ивелин Иванов от Русе, само с една минута след втория. При жените в групата на 50-59 годишните на 1000 м. Людмила Белчева е победител. При четвърта група – ветерани над 60 години мъже на 1000 м., участниците в съревнованието бяха 8 души. При най-възрастните приза за първо място взе Николай Хаджиев от Русе, преплувал разстоянието за време 20,15 мин. Втори е Николай Чаркчиев от Сандански с време 25,55 мин., а с време 27,20 – трето място заслужи варненецът Стоян Тодоров.

След успешното представяне на ветераните, в петата национална надпревара се впуснаха и много мъже и жени, плували на дистанцията от 5000 м. При мъжете първенец е Александър Божилов от София с време 1,05,50 ч. Само на 3 минути разлика след него е Благовест Стоилов от Димитровград, а с осем минути след него се класира третият – Веселин Александров от Варна. Четири дами отсрамиха нежния пол и се класираха по следния начин – първа е Ивет Шумкова от Варна, с време 1,18,14 ч. Софиянките Мира Георгиева и Весела Димитрова приключиха с близки времена и се наредиха съответно втора и трета с време 1,21,36 ч. и 1,22,01 ч.. На 4-то място с 12 минути разлика след третата състезателка се класира Пресияна Атанасова от Русе.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *