90-сет годишният Генчо Стоянов от Горски долен Тръмбеш пращи от енергия!

0

 

Старецът сам копае лозето и чете без очила

90-сет годишният юбиляр от Горски солен Тръмбеш Генчо Стоянов не изневерява на навиците си и въпреки достолепната възраст продължава да е активен и всеки ден да работи. Пенсионерът дори и на тези години е жизнен, енергичен, сам се грижи за градината и лозето си. Чете без очила. Има две дъщери, трима внуци и шестима правнуци.

Част от семейството му, както и кмета но община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев уважиха бай Генчо за рождения му ден. Тържеството бе организирано от Клуба на пенсионера в селото.

Да бъде здрав, все така бодър и енергичен и да се радва на хубавите моменти със семейството, близките и приятелите си, пожела на рожденика инж. Добрев. Поздрав към Генчо Стоянов отправиха и общинският председател на Съюза на пенсионерите – 2004 Николина Костова, кметът на Горски долен Тръмбеш Маринчо Маринов, както и представители на клубовете на пенсионера от общината.

Специален поздрав за дядо Генчо имаше и от 11-годишната Мария Халваджиева от Варна, която изпълни няколко народни песни. Последната от тях бе в дует с майка й Ани Халваджиева. Рожденикът получи и много подаръци от гостите, дошли да го уважат за 90-та му годишнина.

„Труд и само труд, с труд всичко се побеждава, е посланието на дядо Генчо към младите хора. Мир да има по целия свят“, пожела още рожденикът преди да духне свещичките на празничната торта.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *