Станислава Стоянова поздрави участниците в Деветия национален фестивал в с. Царевец

0

Светослава Иванова

Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова поздрави участниците в Деветия национален фестивал „Фолклорен извор” в село Царевец, на чието откриване бе гост.

В мащабното събитие се изявяват повече от 6000 самодейци в над 400 формации от цялата страна. Конкурсът се провежда под патронажа на Министерство на културата и се организира от местното читалище, кметство Царевец и Община Свищов. Изпълненията журират утвърдени имена като Гуна Иванова, проф. Елена Кутева и др.

Специални поздравления народният представител отправи към кмета на община Свищов Генчо Генчев. По думите на Станислава Стоянова той е родоначалник и ревностен пазител на тази благородна инициатива, целяща да съхранява, популяризира и развива народното песенно и танцувално творчество на България.

„Този чудесен четиридневен фестивал представя пъстротата на българското фолклорно изкуство и насърчава приемствеността и ангажирането на младото поколение с българският фолклор“, каза в обръщението си Станислава Стоянова.

„Искрено се радвам да видя толкова много родолюбиви българи – фолклорни самодейци, които ежедневно полагат своя доброволен труд в името на просвещението и запазването на многовековните ни традиции, бит, култура, фолклор. Това ме обнадеждава, че искрата на родолюбието и любовта към родния край и отечеството ни никога няма да изгасне“, каза още народният представител, като благодари на самодейците за творческия пламък и съхраняването на българския дух.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *