„Багатур“ и Володя Стоянов веселиха гостите на събора по случай 120 г. „ЛРД „Сокол 1899“ – Елена

0

М. Милчева

С богата програма сдружение „ЛРД „Сокол – 1899“ в град Елена отбеляза 120 години от своето основаване. Ловците за пореден път доказаха, че освен като добри стопани на дивеча и природата, могат и да се веселят от сърце. Стотици се стекоха на поляните край Елена, където се проведе ловният събор за празника.Димящи скари, песни, танци, ловни лакардии и много наздравици имаше на празника на открито.

Особен възторг предизвикаха момичетата и момчетата от прабългарска школа за оцеляване „Багатур“, които дойдоха с две коня от Стара Загора, за да демонстрират уменията си в майсторската езда. За доброто настроение на гостите се грижиха певчески и танцови съставиот региона, и обичаният певец Володя Стоянов.

За добрата си работа Сдружението беше отличено с плакет от председателя на Националната ловна организация Васил Василев.

През май т. г. на годишното си отчетно-изборно събрание ловците от „ЛРД„Сокол 1899” в Елена преизбраха единодушно за трети мандат своя председател Тихомир Кузманов. Отчетено беше, че няма дружина без засята дивечова нива. Ловците от Тодювци и Шилковци събраха пари, за да купят допълнително фураж.

Дивечът в Еленския Балкан продължава да се увеличава, беше посочено в отчетния доклад на сдружението. Бележи ръст най-вече популацията на дивите свине и на сърните. Дивите зайци обаче намаляват и отдавна не са обект на лов. Тревогата за ловците е увеличението на хищниците.

сн. Милка Денева

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *