22 години затвор при строг режим за мъж, окрал и убил жестоко друг с тесла

0

 

22 години затвор при строг режим постанови днес Окръжен съд – Велико Търново за подсъдимия Васил М. А. (53 г.). Делото срещу него е за умишлено убийство и кражба на 519 лв. Образувано е по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

По искане на подсъдимия и защитата, делото е проведено съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е заявил, че признава всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се е съгласил да не се събират допълнителни доказателства за тези факти, извън събраните в хода на досъдебното производство.

С присъдата Васил М. А. е признат за виновен в това, че убил по особено жесток начин Живко А. Престъплението било извършено на 4 октомври 2018 г. в село Хотница в помещение в стопански двор. Васил нанесъл три удара с тесла в главата на жертвата, след което той изпаднал в кома и на 14 октомври същата година починал. Преди това той откраднал от него 519 лева. За грабежа на парите съдът е постановил наказание от 6 години и осем месеца затвор. На основание чл. 23, ал. 1 от НК магистратите определят на подсъдимия Васил М. А. изтърпяване едно общо наказание измежду наложените по-горе, а именно най-тежкото лишаване от свобода за срок от 22 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *