Групи от България, Гърция, Сърбия и Ирландия ще забиват на Миндя Рок Фест -2019

0

 

Един от най-чаканите рок и блус фестивали в България – Миндя Рок Фест, ще се проведе за единадесети път на 23, 24 и 25 август тази година.

И този път сме забъркали коктейл от нови и познати имена в името на великия дълбок блус. Хващайте приятели, деца, китари и палатки и тръгвайте към Миндя! Както винаги входът е безплатен, както винаги ще има студена бира и вкусно хапване, пишат в своята фейсбук страница организаторите.

На 23-ти август, петък, фестивалът ще започне в 19 часа с Rock’n’Roll train, SoulBmoll, Jamie McDonald & The Number Nein от Ирландия и Cotton Pickers – Сърбия.

На следващия ден на сцената на открито ще се изявят The Drivers, Krekhaus и групата на Дайнов „Магистри“, както Sakis Dovolis Trio от Гърция и Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд“

В рамките на фестивала ще има много музика, изкуство, занаяти и разнообразни забавления. Всяка година се обособяват две къмпинг зони.

Миндя Рок Фест е най-популярният безплатен фестивал за рок и блус в България, стартирал още през 2009. Провежда се в края на всеки август, в село Миндя, Велико Търново, в северната част на Стара Планина. Инициатор и главен организатор е известният политолог проф. Евгений Дайнов, който освен това свири в една от участващите банди. Съорганизатори са местни жители. През първите години финансирането бе осигурявано единствено от дарители и фирми спонсори. От 2011 Община Велико Търново финансира все по-голяма част от разходите.

Фестивалът е цялостно културно събитие, което събира изкуства и занаяти с музика, както и хора с различен произход – жители от малките градове и столицата, англичани и българи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *