За четвърти път планинско бягане между хижите „Буковец“ и „Чумерна“в Еленския Балкан

0

За четвърти път в Еленския Балкан ще се състои планинско бягане. Маршрутът минава по пътеката между хижите„Буковец“ и „Чумерна“. 7-километровото трасе има 400 м разлика в надморската височина. Стартът на проявата е събота – 10 август, от 11 часа от хижа „Буковец“.

Състезанието е напълно аматьорско, очакваме да се включат всички хора, които обичат спорта и планината, защото бягането в Балкана е прекрасно изживяване, каза за „Болярски новини“ Румяна Пановска, организатор на проявата. Организатори на бягането са Община Елена, СК „Атлетик 91“ и ТД „Чумерна 1901“.

В надпреварата могат да се включат и маратонци, но и хора, които не са бягали на толкова дълги разстояния, каза Пановска. Всички записвания могат да станат преди самия старт в събота, или предварително на телефона й 0896693176.

Румяна Пановска е една от най-добрите български състезателки в дългите бягания за всички времена. Дъщеря е на еленчанина Атанас Бибев – спортист, ориентировач, скиор и планинар, първият хижар на „Чумерна“.

Организаторите са осигурили скромни материални награди за най-добрите състезатели.

Целта на планинското бягане е да се популяризира този спорт сред младите и да привлече повече хора към активния туризъм.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *