Село Ветринци с одобрен проект за рехабилитация на няколко улици

0

Светослава Иванова

 

Кметът на болярския град Даниел Панов посети населеното място

 

Проектът за реставрация на вековната църква „Св. Димитър“ в село Ветринци е преработен, обяви на среща във Великотърновското село кметът Даниел Панов. По думите му проектът предстои да бъде разгледан от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане още на следващото й заседание. Очаква се отпускане на финансиране за поетапна реконструкция на храма. Същата комисия е одобрила проекта за рехабилитация на довеждащия до селото път, както и на няколко улици, засегнати от поройни дъждове и градушки пролетта. Съвсем скоро ще бъде почистена от растителност отсечката до махалата Долно Ветринци, ще бъдат монтирани още пейки край обновената детска площадка, както и химически санитарен възел, обеща още кметът Панов.


„Водим разговори с образователното министерство за прехвърляне собствеността на сградата на бившето училище на Община Велико Търново, където можем с европейски средства да изградим база за ученически лагери“, подчерта управникът на болярския град и допълни, че лично е поздравил доброволците от селото, учредили обществен комитет за подкрепа на развитието на Ветринци.

Местните хора поставиха на кмета и проблеми с електрозахранването. Инж. Пенчо Минчев от „Енерго Про“ поясни, че за ограничаване на авариите се извършва монтаж на защити на съоръженията, а до 20 септември предстои и просветляване на растителността около тях.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *