Депутатът Станислав Стоянов честити празника на жителите на Стражица и Арбанаси

0

Народният представител от ГЕРБ Станислав Стоянов честити празника Голяма Богородица на жителите на Стражица и Арбанаси.

Днес е Голяма Богородица, Успение на Пресвета Богородица – един от най-големите християнски празници. Денят е посветен на смъртта на Божията майка, която на 64-годишна възраст напуска земния живот и отива при сина си. Според преданието, на този ден апостолите се събрали от местата, където проповядвали, за да се простят със Света Богородица и да погребат пречистото й тяло.

Днешният ден е празник и за две селища във Великотърновска област – Стражица и Арбанаси. Град и село, които притежават древна история и славно минало, с трудолюбиви и будни хора, които милеят и работят всеотдайно за престижа на своите населени места.


Желая на жителите на Стражица и Арбанаси да са здрави, устремени и успешни!
На всички християни – нека Богородица ни пази и напътства, да са чисти помислите ни и праведни делата ни!, написа в своята фейсбук страница Стоянов.

Днес той ще уважи празника на Стражица, който е наситен с богата и разнообразна програма. Стоянов и депутатите от ГЕРБ Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова изпратиха поздравителен адрес до кмета на града Румен Павлов по повод празника и 50-ата годишнина от обявяването на селището за град.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *