Свищов домакинства един от кръговете на Международния гребен поход по Дунав

0

 

Свищов отново ще бъде домакин на един от последните кръгове от Международния гребен поход по река Дунав, ТИД (Тour International Danubien). Ентусиастите преминават през България за 55-ти път, а участниците са общо около 150. И през тази година сред тях има германци, австрийци, унгарци, сърби, румънци. Българските гребци са около 70-80 човека.
В Свищов Регатата се очаква да пристигне на 18 август /неделя/, а лодките ще акостират на брега на река Дунав, край местността „Паметниците“. За поредна година община Свищов ще се прояви като добър домакин и ще осигури условия за почивка по средата между два от най-големите етапа – 48 км до Свищов и 55 км до Русе.
“Ние подготвяме условия за почивка, питейна вода, временни душове и бани, контейнери, химически тоалетни. Те разбират нашата загриженост и с удоволствие споделят, че организацията по посрещането на ТИД в Свищов е на много високо ниво“, споделя един от основните организатори Йордан Герчев. Той сподели още, че вечерта е планувано да нагостят гостите си с вкусна рибена чорба.
Помощ на община Свищов, при организацията на цялото домакинство, оказва и Районното полицейско управление в града.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *