Три имена за кандидат кмет на Велико Търново от ВМРО, до две седмици е ясна окончателната номинация

0

М. Милчева

 

До началото на септември ще стане ясно кой ще е кандидатът на ВМРО за кмет на Велико Търново. Предложенията към момента са за народния представител доц. Милен Михов, който е и областен лидер на партията, заместник-областния управител Ивета Кабакчиева и председателя на Общинската организация на ВМРО Евгени Коев. Коя ще е окончателната номинация ще вземат членовете и на партията след около две седмици.

Войводите ще се явят на местните избори през октомври с пълна листа кандидати за съветници.

ВМРО ще има свои кандидат-кметове и в общините Златарица и Горна Оряховица, където ще излязат и с листи.

В Свищов червено-черните имат ясна позиция с коалиционните партньори от ГЕРБ и ще подкрепят за нов кметски мандат  Генчо Генчев. Ще застанем и зад  кандидатурите на други добри кметове, като решението ще взимат също местните организации, на които Областният комитет на партията е дал пълна свобода да работят, каза пред журналисти доц Михов, депутат и заместник- председател на ПГ на ВМРО.
Партията е в добра кондиция. Кампанията ни ще бъде под мотото „Избирай мажоритарно, гласувай префенциално”, допълни доц. Михов. Той припомни, че ВМРО беше една от двете партии с най-голям процент преференциални гласове – близо 60 на сто от  гласувалите за листата  за заложили на преференциите.

Той определи поведението на ВМРО за участието във вота като поредната голяма крачка, както е през последните осем годиниМихов посочи още, че на местно ниво партията има добър диалог с НФСБ. Ще преговаряме и с Атака, ако ги намерим, иронично коментира областният лидер на ВМРО.

Целта ни е да не излезем извън рамките на модела от Евроизборите – на листа с ясно очертан  облик на ВМРО, но с широко гражданско участие. Много е важно като  модел за изграждане на листа да следваме ясно принципа – политическо лице, силни, честни и достойни личности, каза още доц. Михов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *