февруари 27, 2024

В Сухиндол се проведе тренировка за действия по време на бедствия

0

Областният управител проф. д-р Любомира Попова присъства на тренировка на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия в община Сухиндол. Учението се проведе в близост до язовир „Александър Стамболийски“. Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия беше свикан в сградата на общината, за да се даде ход на учението.
Как работят в кризисна ситуация демонстрираха служителите от  Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, водени от директорът на службата комисар Красимир Кръстев, екип на Районното управление на полицията, доброволното формирование на община Сухиндол, Център за спешна медицинска помощ и други отговорни институции.


Ръководител на учението беше инж. Пламен Чернев, кмет на общината. Тренировката започна с гасене на пожар в местността „Мъгъра” в землището на с. Горско Косово. Доброволното формирование, което действа в общината, заедно с огнеборците потушиха пламъците и предпазиха близките къщи от опасността пожарът да се прехвърли върху тях. По късно беше получен сигнал за паднал човек от борда на лодка в язовир „Александър Стамболийски“, вследствие на паднала мълния в района. Той беше спасен от екип водолази към РДПБЗН.
Тренировката завърши с анализ на действията, които бяха обсъдени в заседателната зала на община Сухиндол.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *