февруари 27, 2024

Нови постижения за шахматистите на ШК „Етър“ Велико Търново

0

От 17 до 24 август в Тетевен се проведе 33-тото издание на международния турнир по шахмат. Участваха 80 състезатели от България, Германия, Белгия, Албания и Гърция, съобщи треньорът Светла Йорданова.
ШК „Етър“ бе представен от 13-годишните близнаци Стилиан и Кристиан Ангелови. Те записаха силно участие и покачиха значително международния си рейтинг. Стилиан завърши с 5 точки от 9 кръга на 30 място в генералното класиране и 118 точки ЕЛО, а Кристиан е с 4,5 точки в турнира и прибави 141 точки ЕЛО. Приятна изненада бе и второто му място в категория ЕЛО до 1600, за което получи парична премия.

Междувременно от 17 до 23 август в „Спортпалас“, Варна се проведе най-големия детски международен турнир „Морско конче“, организиран от ШК „Георги Даскалов“. На 44-тото издание на проявата участваха над 140 деца от България, Украйна, Казахстан, Турция и Русия.
ШК „Етър“ бе представен от 8-годишния Велислав Величков, който раздели 7-мото място и е 9-ти в групата на най-малките. Вили постигна 4 точки от 7 кръга. Той се включи успешно и в тренировъчния лагер, организиран от ШК „Елит“.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *