Ротари клуб – Велико Търново, и Общината ремонтират чешмата в парк „Марно поле”

0

Ротари клуб – Велико Търново, и Общината в старата столица ремонтират чешмата в парк „Марно поле”. Съоръжението имаше теч, който наводняваше централната алея и създаваше дискомфорт на хората, които се разхождат и отдъхват в парка.

Причината за ремонта е, че коритото на чешмата непрекъснато се задръства от всевъзможни отпадъци и затова прелива, обясниха ротарианците, които изградиха придобивката през 2012 година. Тогава със собствени средства в размер над 40 000 лева, те направиха и подариха на великотърновци красивата чешма от бял камък. Проектът, изработен от арх. Пламен Цанев и скулптурата на проф. Милан Андреев също бяха дарени.  В чешмата бяха вградени символично логата на „Ротари интернешънъл” за последните четири години, като за 2012 мотото е било „Мир чрез приятелство”. Скулптурата завършва със знака на  Ротари клуб – Велико Търново.

Днес цялото тяло на чешмата беше вдигнато, за да може под него да се изгради ревизионна шахта и да се намери допълнителен вариант за връзка с канализацията, като целта е реконструкцията да не позволява отново да се появи теч. Средствата за ремонта са осигурени от Община – Велико Търново.

От кметството и от Ротари клуб призовават гражданите да пазят придобивките, които правят града ни по-красив и създават удобства за жителите и гостите на града.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *