Издирват виновните за инцидента, при който момче се удави в стара варница

0

 

Фирма от град Трън е собственик на имота, земята и сградите на бившата фабрика за вар край Горна Оряховица, където осем годишно момче се удави в басейн за преработка на химикали, пълен с дъждовна вода. Изоставеният имот е закупен през 2014 г. , а в момента е разграден, напълно достъпен и безстопанствен, стана ясно от репортаж по NOVA.

Според представител на община Горна Оряховица – Тодор Джуров, собствениците на имота ще получат предписания, с цел да се обезопаси обектът, а досега там не е констатиран друг инцидент. Джуров коментира още, че фирмата от град Трън не си е плащала данъците и община Горна Оряховица е завела изпълнително дело, за да си възстанови средствата. „Трудно се комуникира със собствениците, защото са си сменяли адресната регистрация“, каза още Джуров. По думите му е имало случаи, в които са се разрушавали сгради и полицията е била сезирана.

„Възелът преди е извършвал дейности като гасена вар. Не мога да кажа обаче кога е работил последно“, коментира пред NOVA представителят на Община Горна Оряховица.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *