Мъж получи условна присъда за файлове с детска порнография

0

 

Мъж, в чийто компютър и телефон са били открити 203 порнографски  файла със снимки и видеоклипове с лица под 18 години, е получил условна присъда. Присъдата е издадена по обвинение на Районна прокуратура – Елена, и след  одобрено от съда споразумение.

Подсъдимият Г.Т. е признат за виновен и осъден за това, че от  2016 г. до ноември 2017 г., при условията на продължавано престъпление в село в община Елена, използвайки компютър и неустановен IP адрес, се е представял във фейсбук и скайп с името Заек с витамин – С и е склонил пет лица, ненавършили 14 г., да участват и наблюдават порнографски материали.

Осъден е и по обвинение за това, че на 31 януари 2018 г.  в еленско село в ползван от него имот е държал  на диск на преносим компютър, на карта памет и на вътрешно хранилище на мобилен телефон порнографски материали, представляващи 203 файла със снимки и видеоклипове на лица от двата пола, изобразяващи открито сексуално поведение, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат като ненавършили 18 години.

За извършените деяния е осъден на девет месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от три години, и глоба 200 лв., която да заплати в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *