Зам.областният управител инж.Детелина Борисова: Внушенията на Божанков са манипулативни и неверни!

0
Моите доходи  и тези на останалите членове от моето семейство са коректно декларирани и с платени данъци, заяви зам.областният  управител инж.Детелина Борисова по повод твърдения на народния представител Явор Божанков, че имотното й състояние се е променило в периода, когато е кмет на Община Стражица.
За мен не отива на един народен представител да отправя в публичното пространство твърдения и внушения, които не кореспондират с фактите,  категорична е инж. Борисова.
От 1991 г. и до избирането ми за кмет на Община Стражица, а и след това, съм работила на различни позиции и съм получавала съответни доходи, коректно декларирани и обложени с данъци. Освен това, съпругът ми, с когото живея от 1991 г., е регистриран като земеделски производител, чрез която своя стопанска дейност  реализира доходи, които също са надлежно декларирани и обложени с данъци. Наясно съм, като публична личност дължим на гражданите прозрачност, но никога не съм намирала за необходимост  да обременявам обществото с допълнителни обяснения кога и какво имущество сме придобивали в семейството и моите близки. Разбира се, винаги имам готовност, ако такова искане бъде отправено към мен от съответните държавни органи, да изпълня задълженията си да предоставя необходимата информация, се казва още в позицията на инж.Борисова
Държа обаче изрично да заявя, че по въпроса за извършените строителни работи по време на мандата ми като кмет на Община Стражица, в съответствие с действащото законодателство са били оформяни необходимите строителни книжа за съответните обекти, а изпълнението на тези работи е било контролирано от овластените за това лица.
Държа да внеса и нужното разяснение  за сключения по време на мандата ми като кмет на Община Стражица договор с мобилен оператор, който се  интерпретира некоректно от народния представител. Твърдението, че „са закупени 700 броя SIM карти“ е невярно. Доколкото помня условията на този договор, цената на предоставяната с него услуга включваше и ползването на високоскоростен интернет за нуждите на цялата общинска администрация, включително и от кметствата в 22-те населени места на територията на Общината, както и от структурите на 7-те социални услуги, предоставяни от Общината. Методиката, по която мобилният оператор начислява дължимото плащане срещу ползването на доставката за интернет свързаност, е установена като изчисление на определен брой SIM карти и съответната месечна такса за същите. Така че, твърдението, че са закупени 700 броя SIM карти за ползване, не съответства на действително предадените и ползвани SIM карти за мобилни телефонни апарати по този договор.
Въпросите и внушенията на народния представител имат за цел единствено да обработват нагласите на гражданите в навечерието на местните избори.
Подобно поведение мога да определя единствено като крайно неетична проява от един народен представител.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *