февруари 4, 2023

887 000 лв. са неразплатените задължения на община Велико Търново

 

887 000 лв. са неразплатените задължения на община Велико Търново, стана ясно от днешното заседание на общинския съвет – последното за настоящия мандат. Преди три години размерът на дълговете е бил пет пъти по-висок, тъй като цифрата тогава е била около 3,9 млн. лв.

Данните бяха коментирани от съветниците Мария Илчева и Стоян Витанов, и кмета Даниел Панов

Стоян Витанов от групата на БСП призна, че винаги е поставял финансистите на търновското кметство в топ 3 на общинските финансисти в държавата. Въпреки това той разкритикува местната управа управа, че приходите от местни дейности са по-ниски в сравнение на същия период на 2018 г.

„Дори ваши колеги признават, че Общината никога не е имала такъв бюджет – от 61 млн. лв. за миналата година до над 90 млн. лв. през настоящата. Знам, че сте опозиция, но да гледаме реално на свършеното – километри инфраструктура, както и ремонти, чакали с години, сега се реализираха. Доволен съм от финансовата дисциплина в общината и съм горд, че нашите финансисти обучават общинските администрации по време на семинарите, организирани от Националното сдружение на общините.” – контрира обаче кметът Даниел Панов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *