887 000 лв. са неразплатените задължения на община Велико Търново

0

 

887 000 лв. са неразплатените задължения на община Велико Търново, стана ясно от днешното заседание на общинския съвет – последното за настоящия мандат. Преди три години размерът на дълговете е бил пет пъти по-висок, тъй като цифрата тогава е била около 3,9 млн. лв.

Данните бяха коментирани от съветниците Мария Илчева и Стоян Витанов, и кмета Даниел Панов

Стоян Витанов от групата на БСП призна, че винаги е поставял финансистите на търновското кметство в топ 3 на общинските финансисти в държавата. Въпреки това той разкритикува местната управа управа, че приходите от местни дейности са по-ниски в сравнение на същия период на 2018 г.

„Дори ваши колеги признават, че Общината никога не е имала такъв бюджет – от 61 млн. лв. за миналата година до над 90 млн. лв. през настоящата. Знам, че сте опозиция, но да гледаме реално на свършеното – километри инфраструктура, както и ремонти, чакали с години, сега се реализираха. Доволен съм от финансовата дисциплина в общината и съм горд, че нашите финансисти обучават общинските администрации по време на семинарите, организирани от Националното сдружение на общините.” – контрира обаче кметът Даниел Панов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *