С изложба „Българският преход в снимки“ ДСБ – Жени отбелязват 30 годишнината от демократичните промени

0

 

 

ДСБ Жени, с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“ ще отбележи 30 години от началото на демократичните промени у нас с фотографска изложба. Това съобщи председателят на дамския клуб във Великотърновска област Елена Чамуркова. Тя уточни, че изложбата ще се открие на 30 октомври пред Народния театър в столицата, а надсловът й е „Българският преход в 30 снимки“.

„В изложбата може да участва всеки, който е бил свидетел на този исторически период и е заснел любителски фотографии по своя преценка и през своя личен поглед. Отношението към 30-те години може да изразите и чрез снимки от днес, ако прецените, че те изразяват смисъла на промените и са натоварени с исторически заряд. Идеята е да покажем личното възприятие, емоция, отношение, вълнение, очаквания, надежди и разочарования към този съдбовен момент от най-новата ни история. Разгледайте семейните архиви, спомнете си събитията, които сме преживели и сте ги отразили с личните си фотоапарати, телефони и ги пратете за участие в конкурса. Наградата е да видите своята снимка одобрена за участие в експозицията“, уточни Чамуркова.


Единственото условие е снимките да са авторски. Приемат се материали на всякакъв носител, като дигитализираните са за предпочитане. Към изпратените снимки е добре да се приложи и кратко описание на събитието, което е заснето. Експертно жури ще направи подбор от всички получени фотографии и 30 от тях ще бъдат експонирани в продължение на две седмици на паната в градинката пред Народния театър.

Снимките може да изпращате на e-mail: 30snimki.prehod@gmail.com

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *