декември 5, 2023

Търсят да назначат социален работник, психолог, мед.сестри и санитари по общински проект във В. Търново

0

Двама социални работници, шофьор, психолог, две медицински сестри и 22-ма домашни санитари трябва за бъдат назначени по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” на Община Велико Търново.

Социалният работник и шофьорът ще работят в Център за патронажна грижа на ул. „Филип Тотю” 18, а останалите длъжности са за реализиране на дейностите по предоставяне на мобилни интегрирани здравно-социални услуги, считано от 2 септември 2019 година.

Проектът стартира на 3 юни 2019 година и се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Продължителността му е 17 месеца, а самото предоставяне на мобилните интегрирани здравно-социални услуги ще стартира от 1 ноември  и ще е с пръдължителност 12 месеца, посочиха от социалната дирекция в Общината.

Като потребители ще бъдат обхвани 157 лица – хора с трайни увреждания е техните семейства, както и възрастни над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

Кандидатите от 2 септември т. г. Могат да подават заявелния – декларации в сградата на Общината, ет.2, стая 218. Максималната продължинтелност за ползване на услугата от един потребител е до 2 часа дневно.

Сред основните цели на проекта е да се подобри достъпа до мобилни здравно-социални услуги, оказване на присохолическа подкрепа, постигане на независимост и социално включване за възрастните хора и тези с увраждания от малките, отдалечени и труднодостъпни населени места на територията на общината.

Заплатите на социалните работници, медицинските сестри и       психолога е около 800-850 лева, посочиха от социалната дирекция.

От Общината много разчитат зауспешното реализиране на проекта на кметовете на населените места, с които ще бъде проведена среща на 11 септември и ще им бъдат раздадени заявленията-декларации, за да стигне услугата до максимално голям брой хора.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *