декември 6, 2023

Бойко Борисов: „Гарантирано догодина вдигаме отново с 10% доходите“

0

 

Седем човека от Великотърновска област участваха в 12-ия Летен университет на МГЕРБ, в който се включиха над 250 млади хора от цялата страна, съобщи депутатът и член на националното ръководство на МГЕРБ Станислава Стоянова.

По думите й партията залага много на младите хора, а летният университет имал за цел младите да бъдат максимално подготвени и активни за предстоящата изборна кампания.

„Политика се прави със сърце – това е моето вътрешно убеждение и съм много щастлив, че по време на университета чух точно това и от председателя на 44 Народно събрание г-жа Цвета Караянчева. Само така е истинско и устойчиво, и можеш да бъдеш полезен. Защото хората разбират, когато си добър“, коментира Георги Недев, който е номиниран за нов мандат във Великотърновския общински съвет. Като областен лидер на МГЕРБ Недев не скри удовлетворението си от представянето на великотърновската група по време на форума.

12-ия летен университет на МГЕРБ уважи и премиерът Бойко Борисов.

„Имаме стабилна банкова система, а не като през 1997-1998 година да се срине целият банков сектор, държавата да фалира и пенсиите да станат 3 долара. Преди няколко години при Орешарски фалира и КТБ. Хората сякаш забравиха от какво блато извадихме страната, за да можем днес да чуваме такива високи международни оценки. След 10-15 години ще достигнем развитите държави, при тях не е имало фалит на банките и разбойническа приватизация“, отбеляза Борисов.

Министър-председателят уточни, че според Fitch и Moody’s икономическият растеж ще бъде подкрепен от доизграждането на магистралите „Хемус“ и „Тракия“. „АМ „Хемус“ е приоритет номер 1. Тя ще промени Северна България. Догодина по това време няма да има участък по цялото трасе, по който да не се строи. Парите се отделени, искам да видя магистралата построена, това ми стига“, призна Борисов. Той отчете, че у нас има над 250 завода само за части за автомобилостроенето.

„Ще строим още индустриални зони, където големите фирми да дават високи заплати. Така ще върнем българите. От нас каквото зависи – ще помагаме. Затова догодина гарантирано вдигаме отново с 10% доходите“, съобщи премиерът.

Във връзка с предстоящите местни избори, председателят на ГЕРБ подчерта, че само победа ще даде възможност да се довърши всичко започнато.

„Аз дори съм сигурен, че от другите партии осъзнават, че ако не е ГЕРБ – ще започнат катаклизми. Какво значи да подкрепиш независим кандидат, и то в големите градове. Пред кого този човек ще носи отговорност като няма партия“, попита Бойко Борисов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *