декември 7, 2023

НВУ „Васил Левски” вече има алея на поколенията

0

 

„Идеята е да направим връзка между минало и настояще и да погледнем към бъдещето. Между хората, които са полагали основите на военното училище и Българската армия и нашите бъдещи командири и началници – курсантите”, каза началникът на университета полковник Иван Маламов.

Повод за откриването на алеята е посещението на завършилите преди 45 години лейтенанти от профил „мотострелкови” на випуск „Димитровски – 1974”.

В приветствието си полк. Маламов каза още: „Убеден съм, че това ще е незабравим спомен за вас, защото засаждайки дървото, вие ще засадите и вашите корени във военното училище. И аз като началник ще знам, че вие ще имате мисли насочени към военния университет и ще ни подкрепяте в начинанията.

Обръщам се към вас, скъпи курсанти, за да запомните този момент и ви поставям задача – тук пред нашите бивши командири, да поддържате, пазите и и продължите тази традиция и да знаете, че това е дълг към хората, които са били преди нас и към нашата Родина – Република България!”

Гостите засадиха бреза и бе поставена гранитна плоча с надпис. По-късно те посетиха православния храм „Свети Седмочисленици” и катедра „Военни науки”.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *