Кметът Даниел Панов откри учебната година в Спортно училище „Георги Живков“

0

Обновена учебна база посрещна над 300 ученици

 

С модернизирана база и свой патрон Спортното училище във Велико Търново посрещна новата учебна година. Учебната институция вече носи името на Георги Живков – бележит българин и великотърновец, един от строителите на Третата българска държава, основоположник на спортното образование у нас и първи кмет на Старата столица. Над 300 възпитаници на школото влязоха в класните стаи. Кметът Даниел Панов уважи церемонията за първия учебен ден и поздрави учениците, техните родители, както и колектива в Спортното училище.

„Преди осем години възстановихме Спортното училище – една от емблемите на образованието във Велико Търново. Днес сградата е обновена, а след години на прекъсване работи вътрешният басейн, който също е изцяло ремонтиран. Пазете всичко това, което е направено за Спорното училище, защото то е за вас – младите хора на Велико Търново. Благодаря ви, че прославяте с успехите и постиженията си Историческата и духовна столица на България, както и цялата страна“, обърна се към учениците кметът Даниел Панов. Той им пожела много успехи в тренировките и подчерта да обръщат еднакво внимание както на спорта, така и на книгите.

„Днешният първи учебен ден е по-специален и зареден с особено силна емоция, защото Спортното училище вече има свой патрон – Георги Живков. Революционер, учител, първи кмет на Търново, три пъти председател на Народното събрание и министър на просвещението, основоположник на спортното образование в България – това е Георги Живков. Гордейте се, че вашето училище носи неговото име“, каза още Даниел Панов.

В официалната церемония участваха представители на институции и организации, спортни деятели, общински съветници, обществениците от Инициативен комитет „Сава Муткуров“, внесли предложението за името на школото. Грамоти за постигнати успехи връчи директорът Снежина Михова.

Сградата на Спортно училище „Георги Живков“ и Средно училище „Георги Раковски“ бе основно ремонтирана по европейския проект на Община Велико Търново за модернизация на образователната инфраструктура. Реновирани са класни стаи, вътрешни помещения, столовата, спортният център с физкултурните салони и съблекални, басейнът, инсталациите, разширено е общежитието.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *