февруари 27, 2024

Вече е тенденция шофьори без книжки да карат нерегистрирани МПС

0

Почти всеки ден полицейските бюлетини съдържат данни за  неправоспособни водачи, които управляват нерегистрирани превозни средства. Този уикенд също не прави изключение.

Шофьорка без книжка е бил засечена да кара лек автомобил без регистрационни табели в с. Върбовка.  Проверката е извършена на 2 септември в 18 часа.  „Нисан” без регистрационни табели е бил управляван от неправоспособна 35-годишна жена. Срещу нея е образувано бързо производство по чл. 345, ал.1 от НК.

Полицаи в Стражица пък са установили неправоспособен водач да управлявлява мотопед, който не е регистриран по надлежния ред. Проверката е извършена в с. Камен на 2 септември сутринта, като 29-годишният водач е бил без свидетелство за управление, а мотопедът не е бил регистриран по надлежия ред. В РУ  – Стражица  е образувано бързо производство по чл. 345, ал.1 от НК.

Третият случай е от Павликени, където униформени са засекли 70-годишен да кара нерегистриран мотопед. По случая е  образувано бързо производство по чл. 345, ал.1 от НК.

Идентичен случай има и във Велико Търново. Служители на Районното полицейско управление са установили 71-годишен да управлява мотопед, без регистрационни табели.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *