февруари 7, 2023

Вече е тенденция шофьори без книжки да карат нерегистрирани МПС

Почти всеки ден полицейските бюлетини съдържат данни за  неправоспособни водачи, които управляват нерегистрирани превозни средства. Този уикенд също не прави изключение.

Шофьорка без книжка е бил засечена да кара лек автомобил без регистрационни табели в с. Върбовка.  Проверката е извършена на 2 септември в 18 часа.  „Нисан” без регистрационни табели е бил управляван от неправоспособна 35-годишна жена. Срещу нея е образувано бързо производство по чл. 345, ал.1 от НК.

Полицаи в Стражица пък са установили неправоспособен водач да управлявлява мотопед, който не е регистриран по надлежния ред. Проверката е извършена в с. Камен на 2 септември сутринта, като 29-годишният водач е бил без свидетелство за управление, а мотопедът не е бил регистриран по надлежия ред. В РУ  – Стражица  е образувано бързо производство по чл. 345, ал.1 от НК.

Третият случай е от Павликени, където униформени са засекли 70-годишен да кара нерегистриран мотопед. По случая е  образувано бързо производство по чл. 345, ал.1 от НК.

Идентичен случай има и във Велико Търново. Служители на Районното полицейско управление са установили 71-годишен да управлява мотопед, без регистрационни табели.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *