Студенти от Московския държавен педагогически университет са на посещение във ВТУ

0

 

Осем студенти от Московския държавен педагогически университет (Москва, Руска федерация) са на посещение във Великотърновския университет. Те са при нас по договор за двустранно сътрудничество, предвиждащ обмен на студенти и преподаватели по културно-образователна програма.


По време на престоя си във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ студентите ще обменят опит в преподаването на дисциплини от педагогическия цикъл, както и ще се запознаят с езика, традициите и културата на България.
По българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол в Руския културно-иформационен център, след което проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет, им изнесе лекция на тема „Международните комуникации в съвременния свят“.


В края на престоя си в нашия град гостите ще се запознаят с културно-историческите забележителности на Велико Търново, Арбанаси и Габрово. В рамките на двустранния обмен между двата университета наши студенти ще посетят Московския педагогически държавен университет в края на месец септември.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *