Стотици деца се учиха на пътна и противопожарна безопасност в лятна полицейска академия

0

 

Община Велико Търново и кметът Даниел Панов с висока оценка за инициативата

 

За поредна година стотици деца станаха част от лятната полицейска академия, която се проведе през изминалите три месеца в населените места от община Велико Търново. Уроци по пътна и противопожарна безопасност бяха акцент в настоящето издание на инициативата. Част от академията бе кампанията „Пазете децата на пътя“, а финал на двете инициативи бе детски празник, провел се на специализираните площадки в село Балван.

Деца и ученици от младежките центрове в общината показаха нагледно наученото и на теория, и на практика. Те демонстрираха какво трябва да се направи при гасене на пожар, как се оказва първа помощ, какви правила за движение трябва да спазват пешеходците и колоездачите.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов гостува на празника и поздрави специално младите хора. Той им благодари, че са избрали полицейската академия през лятната си ваканция и с това са доказали, че още от ранна възраст имат гражданско съзнание.

„Благодаря и на нашите партньори, с които работим заедно за децата и младежите. Придобивките в Балван – площадките за пътна и противопожарна безопасност, за оцеляване сред природата, за приложно колоездене, а също и първият в България Център за превенция и спорт, са резултат от това сътрудничество. Благодаря на уредниците в младежките центрове и на служителите на реда, защото тяхната работа с децата също е в основата на успешните ни инициативи“, коментира още кметът.

Даниел Панов и Община Велико Търново получиха висока оценка за инициативата от страна на партньорите. Лятната полицейска академия получи признание като добър пример, който може и следва да бъде приложен в цяла България. Сред гостите на събитието бяха представители на държавни институции, на организации и сдружения, също директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново ст. комисар Димитър Машов, изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова и др.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *