февруари 22, 2024

Инж. Емануил Манолов отчете напредъка на Павликени пред местния бизнес

0

 

„Днес Павликени е сочен като много добър пример за използването на европейски средства за подобряване на средата и качеството на живот“. Това каза кметът инж. Емануил Манолов пред представители на най-големите фирми в общината. Той покани работодателите на среща „Бизнесът и местната власт – заедно за развитието на Павликени“. По време на дискусията беше отчетен напредъкът на общината във всички сфери, а предприемачите поставиха своите приоритети и искания пред местната власт.

„Целта на подобна дискусия е да се създадат предпоставки за развитие на нашия регион чрез подобрение на бизнес климата и в пряка връзка с подобряването на местното самоуправление“, посочи инж.Манолов и припомни, че малките и средни фирми са гръбнакът на местната икономика.

Кметът отчете пред бизнеса направеното в подкрепа на местните производители по отношение на инфраструктурата, административните мерки и образованието.

„Почти 13 млн. лв. са инвестирани през мандата в ремонт на различни пътни отсечки и улици. Близо 4 млн. лв. – от общинския бюджет, а останалите – от европейските фондове. Най-значим сред проектите е този за рехабилитация на 13 км. общински пътища на стойност  6, 8 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони. Всяка година инвестираме и в текущ ремонт на улици, тротоари и общински пътища“, подчерта градоначалникът. Той обяви, че е на финала си проектът за ремонт на четири улици в града с обща дължина 2,4 км.

Важен приоритет на Общината е ограничаването на вредните емисии в атмосферата. „Общо 2 787 мегаватчаса електроенергия годишно пести общината след санирането на няколко обществени сгради. В Павликени е факт първият изцяло саниран блок, както и много обществени сгради.

Дворовете на четири детски градини греят, благодарение на сериозните инвестиции в нови катерушки и обновяване на зелените площи, продължи с отчета кметът.

Община Павликени успешно защити сертификатите ISO 9001:2015 270011:2013 за управление на качеството и за управление на сигурността на информацията.

„Подкрепата на бизнеса е много голяма, комуникацията с фирмите е отлична, а партньорството е за пример, защото бизнесът е осъзнал необходимостта от подготвени кадри“, отчете кметът. Той припомни, че учениците всяка година имат учебни практики в чужбина и са носители на отличия от много държавни състезания по специалностите си.

В момента Община Павликени изпълнява 17 проекта на обща стойност над 20 млн. лв. Предстои реконструкция и рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа в Бяла черква и с.Караисен на стойност почти 7 млн.лв.

Инж. Емануил Манолов представи и важните идеи, които трябва да се изпълнят в следващия управленски мандат. От своя страна присъстващите посочиха конкретни мерки за подобряване на връзката им с общината.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *