Трето място и бронз за десетгодишните шахматисти на „Етър“ от Държавното отборно първенство

0

 

От 1 до 4 септември се проведоха държавните отборни първенства по шахмат до 10,14 и 18 години в Кранево. ШК „Етър“  участва с отбор до 10 години момчета.

Контролата за игра бе 90 мин +30 секунди на ход добавено време на състезател. По регламент играят 4 състезатели+1 резерва. Нашият отбор бе в състав по дъски: Слав Чамурков, Стефани Бижева, Мартин Кънчев, Веселин Чамурков и Николай Димитров. Те спечелиха бронзови медали. Отборът бе много балансиран и целта беше купата, но за съжаление не успя. Стартирахме с 3 отборни победи срещу Казанлък 21, Енергия 2-Добрич и Варна, съответно с 3-1, 4-0 и 2,5-1,5. Победата носи 2 точки на отбора. Вчерашният ден бе решителен за крайното класиране. „Етър“ игра последователно с бъдещите шампиони „Каиса“ -Варна и „Чесбомб“ -Пловдив и загуби минимално и в двете срещи с 1,5-2,5.

Срещу „Каиса“ търновци стартираха с победа на Мартин Кънчев и имаха по-добри шансове за победа. Но неочаквано загубиха в последната партия след груба грешка.

В следобедния кръг това се отрази на играта на децата и не можаха да разкрият възможностите си. В мача с Чесбомб герой бе лидерът на отбора Слав Чамурков, който изненадващо елиминира опитния Андрей Иванов на първа дъска с черните и донесе първа точка за отбора. За съжаление брат му Веселин Чамурков и Стефани Бижева загубиха в този кръг и с това и срещата. В последния 6 кръг децата се мобилизираха и донесоха максимална победа 4-0 срещу първия отбор на Добрич, а с това и бронзовите медали.

Отлично се вписа в състава ни 9-годишния Николай Димитров, който направи 3точки от 3 кръга.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *