Директор и учители дружно боядисаха оградата на училището си

1

Директорът на ОУ „Бачо Киро” във Велико Търново Владимир Николов и членове на учителския екип днес дадоха нагледен пример на поговорката за сговорната дружина. Само че те не повдигаха планина, а боядисаха оградата на училището си, за да посрещне то с приветлив вид своите възпитаници в първия учебен ден. През юли проливен дъжд и образувалата се от пороя приливна вълна събори над 30 метра от загражданието. Беше създадена бърза организация от страна на училищното ръководство за възстановяването му, съдействие оказа и Общината в старата столица в лицето на кмета Даниел Панов.

Училищния звънец ще събере децата след броени дни и във всички учебни заведения във Велико Търново тече трескава подготовка за празника. По информация на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Велико Търново учебните заведения са готови за старта на заниманията.  Детските градини вече започнаха  официално работа. В училищата ще влязат 2634 деца и младежи, което е с около 100 повече в сравнение с миналата година. Първокласниците са 709, а самостоятелните паралелки -33. Ще има и слети в малките населени места.

След началото на учебната година ремонтите ще продължат в СУ „Емилиян Станев“, но това няма да създаде проблеми на самия обучителен процес.

 

About Post Author

1 thought on “Директор и учители дружно боядисаха оградата на училището си

  1. Браво,винаги съм казвал че личния пример е много важен!! особено на сегашното поколение,но се чудя тия хора не пушат ли,а са се хванали да работят,и още нещо елате и вижте района на Училище Д. Благоев-нима кмета не харесва тоя район/центъра/,но ако всичко остане така ще стане достояние на цяла България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *