Къщичка за размяна на книги насърчава четенето сред деца и възрастни

0

 

Къщичка от типа „Вземи-размени“ бе поставена до детската площадка във великотърновския парк „Дружба“.

В къщичката има книжки подходящи за всяка възраст, които могат да се вземат свободно на принципа „Вземи, прочети, размени“, като всеки, който желае може да вземе и да остави книга по свой избор, или да върне вече взетата и прочетена книга.

Къщичката с безплатни книги има за цел да провокира интереса на посетителите в парка към четенето на открито и да  насърчи  малки и големи да прекарват повече време с книга в ръка.

Инициативата е на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и община Велико Търново и се осъществява с идеята да превърне парка в своеобразна читалня на открито, в която хората да се забавляват, четейки заедно, да споделят идеи и мнения за любимите си книги и автори.

„С реализирането на тази инициатива, Община Велико Търново за пореден път показва своя ангажимент към популяризирането на добри практики за насърчаване на четенето и  повишаване на интереса към културните мероприятия, което същевременно с инвестициите в модернизиране на образователната инфраструктура, е пример за последователна политика по отношение повишаване качеството на българското образование“, заяви Ева Майдел по повод инициативата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *