Общинската конференция на БСП издигна Явор Божанков за кмет на Горна Оряховица

0

 

 

Явор Божанков е кандидатът за кмет на  Горна Оряховица, издигнат от БСП. Това реши общинската конференция на червените снощи.  До номинацията се стигна, въпреки че до последния момент най- много предложения от партийните клубове имаше за досегашния общински председател на партията Огнян Стоянов – 34. В началото на септември обаче Общинският партиен съвет реши за кмет да бъде издигнат народният представител Явор Божанков.

Самият Симеонов изложи мотивите за отвода си и призова всички да се обединят около новия кандидат в името на промяната за Горна Оряховица. Той подчерта, че пред партията стои предизвикателството да спечели местните избори наесен, а целта на социалистите е Горна Оряховица да върне славата си на транспортент и индустриален център на Северна България. По думите му анализите и социологическите проучвания са показали, че Божанков е най-подходящият кандидат към момента.

Пред делегатите на конференцията Явор Божанков посочи, че дължи най-много за своята политическа кариера на Огнян Стоянов и подчерта, че целта на целия отбор на БСП е не просто да бъде спечелен един мандат в управлението, а да се мисли за поколенията.

На форума на червените бяха одобрени номинациите за кандидат-кметове на селищата, а листата за общински съветници се подреди с таен избор. Резултатите от гласуването ще станат ясни до дни.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *