декември 6, 2023

Велико Търново празнува Съединението на България ( снимки )

0

 

Мила Милчева

 

С военен ритуал и поднасяне на венци и цветя Велико Търново отбеляза тържествено 6 септември – Деня на Съединението на България. Кметът Даниел Панов, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, депутати от 44-тото Народно събрание, общински съветници и много граждани се събраха в центъра на града, където началникът на Националния военен университет полк. Маламов прие строя.

След издигане на националния флаг, слово произнесе кметът на Велико Търново Даниел Панов. Той припомни,че именно от духовната и историческа столица започва един от най-българските актове – Съединението на България. Че в Хаджинедялковата къща Джорджо Момчев, архимандрит Стефан, Стефан Стамболов, Георги и Никола Живков създават комитет „Единство“, а техният пример следват и други градове.

Панов призова да пазим заветите на предците за обединение името на общото благо. Че политиката трябва да е съревнование на идеи, а не арена за политически амбиции. Пред паметника „Майка България“ бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към героите на България.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *