февруари 22, 2024

БСП официално издигна Весела Лечева за кандидат за кмет на Велико Търново

0

 

 

Очаквано депутатът и почетен гражданин на старата столица Весела Лечева е кандидатът за кмет на Велико Търново от БСП. Това стана ясно след като номинацията й бе утвърдена с пълно мнозинство от делегатите на общинската конференция.  Впрочем това бе и единствената кандидатура, тъй като другите номинирани си направиха отвод.

„Велико Търново е в сърцето на всеки български гражданин, затова да бъдеш кмет на този град, е огромно предизвикателство. Велико Търново е национално богатство заради огромното културно-историческо наследство, но градът има и голям икономически потенциал“, каза пред съпартийците си Весела Лечева. Тя призна, че, като спортист, се надява предстоящата кампания да бъде почтена и толерантна.

„Винаги съм разчитала на честната игра, към такава призовавам и опонентите си. В последните години се нагледахме на много тежки и порочни практики, които отвратиха българските граждани и доведоха до голямата апатия. Опитите за фалшификация и да откраднеш гласа на българските граждани, са грозен факт, който ни отдалечава от демократичните ценности, за които се борим. Затова, нека дадем пример на младите с толерантна борба на идеи. Инерцията, по която се движи градът, трябва да бъде спряна и да се зададе ясна посока за развитие“, коментира тя и допълни, че вече минаха два програмни периода, но те са с много пропуснати ползи, заради невъзможността да се защитят добри проекти и заради опорочените осъществени проекти.

На конференцията присъстваха евродепутатът от БСП Цветелина Пенкова и членът на Изпълнителното бюро на социалистите Георги Свиленски, както и депутатите Валентин Ламбев и Явор Божанков. Световната шампионка по стрелба има подкрепата и на ръководствата на АБВ, „Движение 21”, „Българска пролет” и други политически и неправителствени формати.
С пълна листа за общински съветници ще участва БСП – Велико Търново в местните избори. Листата е проект на Весела Лечева, която е и неин водач. Втори е областният лидер Петко Тюфекчиев. В листата са и досегашните общински съветници Стоян Витанов, Валерия Дончева и Ирена Стасинопулу, общинският председател на социалистите Стефан Антонов, Красин Каракоцев, Михаил Михалев, д-р Анета Маноилова и др. Седем места има за коалиционните партньори, като двете от тях са в избираемата зона. И пет места в листата има предвидени за гражданската квота.

Общинската конференция утвърди и кандидатите за кмет на БСП за малките населени места в общината. Инж. Сергей Стойков ще се бори за Килифарево, Маргарита Сърменова – за Самоводене, Надежда Найденова – за Присово, Ангел Калбанов – за Ресен, Събка Илиева – за Дебелец и Румен Гърбов – за Церова кория. Социалистите подкрепят и петима независими кандидати и това са Албена Беренска, която отново е кандидат за кметския стол в с. Беляковец, Христо Христов – за Ново село, Недьо Георгиев – за Балван, Тошко Морчев – за Леденик и Кирил Кирилов – за Пчелище. Неизвестни са до момента само ще кандидатите за Шемшево и Водолей.

снимки: регнюз

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *