Втора международна конференция “Мечтайте дръзко” се провежда във Велико Търново

0

Какви са стандартите и методологиите за младежка работа? Какво е състоянието на университетското и професионално образование и обучение на младежки работници? Поколението на скрийнейджърите и степента на дигитализация на младежката работа Каква е ролята на младежката работа за ранното насочване към професионално образование и откриване на таланти?

Това са част от темите, които ще бъдат представени и обсъдени по време на втората международна конференция „МЕЧТАЙТЕ ДРЪЗКО“, посветена на предизвикателствата пред развитието на младежката работа. Конференцията ще се проведе на 09-10 септември 2019 в зала 500 в Областна администрация Велико Търново.

Организира се от Педагогически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и фондация Граждански институт и има за цел да насърчи дебата между университети, публични и частни партньори, изследователи, младежки работници и младежки лидери за предизвикателствата пред развитието на младежката работа в Европа. Тази година Конференцията има партньорството на Областна администрация Велико Търново.

Специален гост на конференцията МЕЧТАЙТЕ ДРЪЗКО е проф. д-р Хауърд Уилямсън от Факултета по хуманитарни и социални науки на Университета на Южен Уелс с над 40 годишен опит в областта на младежката работа. Носител на Ордена на Британската империя за услуги към младите хора (2002). Гости са и Имре Симон от Европейската агенция за младежка информация и консултации и Таня Басараб от Партньорството между ЕС и Съвета на Европа в областта на младежта.

В научно-практическата конференцията ще бъдат представени резултатите от работата на изследователи и практици от различни институции, отговарящи за политиките и прилагането им в областта на развитието на младежката работа в България – агенции, общини, университети, младежки центрове за развитие, неправителствени организации и др.  Ще бъде връчена НАГРАДАТА „МЕЧТАЙТЕ ДРЪЗКО“ 2019 за принос в развитието на младежките изследвания, както и на младежката работа. Резултати от Конференция 2018 – на Портала за младежки изследвания: (www.youth.bg). За допълнителна информация: Диана Банчева 0885 321 361

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *