Демонстрации, ден на отворен врати и приемна в Седмицата на пожарната безопасност

0

 

Демонстрационни занятия, изложба на детски рисунки, ден на отворените врати, работни срещи и приемни за гражданите са част от мероприятията на РСПБЗН – Горна Оряховица в Седмицата на пожарната безопасност. Тази година тя ще се проведе в дните от 9 до 13 септември.

На 9 и 10 септември, в сградата на Пожарната се организира приемна за граждани от 9.30 ч. до 12.00 ч. На 10 септември в РСПБЗН ще има Ден на отворените врати с демонстрации на възможностите за извършване на оперативни действия и разясняване на мерките на противопожарната безопасност. На същия ден от 10.00 ч. ще се проведе и демонстрационно занятие във фирма за производство на химически продукти „Розахим“ АД в Горна Оряховица. В залата на РСПБЗН пък ще бъде открита изложба на детски рисунки на тема „С очите си видях бедата“.

На 12 септември от 10.00 ч. в ДГ „Здравец“ ще се проведе проиграване на учебна евакуация и демонстрация на пожарна техника. В рамките на празничната седмица е предвидена среща с доброволци от доброволните формирования на общините Горна Оряховица и Лясковец, ветерани, бивши и настоящи служители на пожарната. На 13 септември служителите на РСПБЗН – Горна Оряховица и доброволците от формированията ще се включат в националната инициатива „Да изчистим България“, като ще почистят еко пътеката до хижа „Божур“.

На 14 септември – Кръстовден, когато е професионалния празник на служителите от структурите на „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР, в РСПБЗН ще бъде отслужен тържествен водоствет.

Огнеборците от Горна Оряховица се включват и в дарителска кампания в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния дълг служители от ГДПБЗН.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *